La multi ani!

Asa cum majoritatea prietenilor stiu ca procedez si asa cum precedeaza cateva procente din populatia globului, finalul de an este oportun pentru analiza anului ce se incheie, evolutia in raport cu obiectivele stabilite, precum si pentru evaluarea stadiului in care ne aflam in povestea propriei vieti. Ma intereseaza sa reflectez la ceea ce e important si realizabil pentru mine in anul ce vine pentru a porni la drum pe o directie clara.

Povestea asta cu planul am demarat-o pe la 19-20 de ani, eram in facultate si aveam un sistem “basic” de genul: lista de obiective exacte, inalte si masurabile, apoi puncte acordate fiecarui obiectiv, apoi evaluarea realizarilor la final, conform unei grile. Obiectivele erau specifice perioadei si mergeau de la “sa prind 10 gagici” pana la “sa nu am restante”. A mai existat si un plan numit generic “Tavi 2040” si un sub-plan financiar “Tavi 2010” (si el defalcat pe ani) care viza ca la finalul perioadei sa fiu milionar.

In fine, intr-o anumita perioada planurile erau defalcate pe domenii, astazi se rezuma la 2-3 maxim 5 obiective majore, fiecare cu cativa KPI, pentru a permite focalizarea si pentru a nu ma deprima daca nu ating imediat tot ce visez.

In orice caz – sistemul / exercitiul e foarte util, il recomand cu caldura. Se pleaca de la premisa ca e foarte important sa identifici ce-ti doresti de la viata, ce te face fericit, ce te motiveaza, unde vrei sa ajungi, cum vrei sa-ti “desenezi” viata. E si un proverb – “Daca nu stii in ce port vrei sa ancorezi, niciun vant nu ti-e prielnic”…

Din aceasta perspectiva, 2012 a fost un an calificabil ca foarte bun, in sensul ca mi-am atins obiectivul principal (exit-ul catre Nielsen din Retailplus) si alte cateva obiective, printre care si demararea acestui blog. Sunt si neimpliniri, insa secundare, se pot amana 🙂

Anul 2013 vine cu 5 obiective realizabile, insa daca primele 2-3 se ating, m-as putea considera multumit. Dupa consolidarea din 2012 prin rebrand-uire, parteneriatele stabilite, infuzia de tehnologie, proiectul Sameday ar trebui sa isi reia ciclul de crestere si profitabilitate, iar eu as dori sa am ocazia sa impartasesc (in special) cu cei tineri cat mai mult din experienta adunata pana acum. Si sa continui sa invat, sa ma “imbogatesc” (spiritual vorbind) cu ajutorul situatiilor cu care ma voi intalni si a oamenilor pe care ii voi cunoaste.

Deocamdata – in calatoria catre proiectul “Tavi 2040” – sunt “in target”.

🙂

Va urez tuturor un 2013 plin de impliniri !