Octavian Bădescu, antreprenor: „Dacă nu știi în ce port vrei să ancorezi, niciun vânt nu ți-e prielnic“

by Octavian Badescu 105 views0

fbktc

Octavian Bădescu este antreprenorul român care a creat și gestionat cu succes mai multe companii, printre care și cea de curierat Sameday Courier, prima firmă listată pe piața AeRO a BVB.

A absolvit Academia de Studii Economice, secția Contabilitate și Gestiune, a urmat cursuri postuniversitare de Comunicare și Relații Publice la SNSPA și apoi a făcut un MBA organizat de ASE cu o universitate din Paris. Nu a fost dintotdeauna antreprenor, cum îi place să spună. A pornit la drum predând într-o școală cu profil economic, perioadă ce a constituit un bun exercițiu de învingere a timidității.

Pe la 26 de ani s-a angajat ca agent de vânzări în curierat, acceptând un salariu de 50 de dolari, în condițiile în care salariul minim era 100 de dolari. După un timp, a ajuns director de vânzări și marketing. Recunoaște că ascensiunea rapidă s-a datorat nu numai abilității lui de a convinge clienți mari, ci și faptului că a început să lucreze acceptând un salariu mic.

„Am avansat, dar concurența mea care era? Doar cei care au acceptat acel salariu. Cei care erau mai buni decât mine probabil nu-l acceptau. Mi-a fost o lecție mai târziu, deoarece tactica aceasta, pe care nu am conștientizat-o atunci, de a intra cu stacheta jos, te poate propulsa. Nici
nu-mi închipuiam că voi trăi doar din salariu fix, ci că voi fi atât de bun, încât voi câștiga din comisioane. Voiam să învăț și am învățat destul de repede“, povestește Octavian Bădescu.

Pentru a citi tot articolul click aici.