afis-214x300

Imi doream de mult sa impartasesc cu si, in acelasi timp, sa invat de la tineri. Studentii din Romania sunt de multe ori subestimati si nu mare mi-a fost mirarea sa aud chiar si ca scoala s-ar face degeaba astazi, ca universitatile nu mai dau oameni capabili, ca studentii sunt neinteresati, nepregatiti, incapabili de initiativa. Nu stiu daca e chiar asa, eu stiu ca scoala te invata in primul rand “unde sa cauti”.

Prin seria de discutii pe care am initiat-o impreuna cu Centrul Studentesc de Cercetare si Comunicare al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti, imi doresc sa arat ca cele de mai sus nu sunt adevarate. Cu totii auzim tot felul de lamentari care se incheie intr-o concluzie limitativa de forma “Asa sunt tinerii din ziua de azi”. Personal, eu cred ca tinerii vor sa se implice si sunt dispusi sa invete, insa uneori nu gasesc la timp raspunsurile de care au nevoie. E probabil sa fie de multe ori nesiguri, sa se indoiasca sau sa isi puna multe intrebari, insa nu sunt nici dezinteresati, nici pasivi. De fapt, cati dintre noi se implica si ii ajuta? Cati dintre cei care ar putea sa le puna la dispozitie un minimum de timp si un minimum de resurse chiar o fac?

Eu le propun tuturor studentilor sa stam de vorba si ii invit la seria de discutii “Seri de mentorat pentru cariera”. Mi-am propus ca, incepand cu 9 aprilie, sa purtam un dialog despre cariera, despre inceputuri profesionale, ambitii, vise, obiective si, nu in ultimul rand, antreprenoriat. Doresc sa le ofer celor care vor fi interesati o bucatica din experienta mea si o perspectiva practica a ceea ce se intampla astazi cu angajatorii, mediul de afaceri, planurile de cariera s.a.m.d., pentru ca intre 16 si 24 de ani este o perioada decisiva pentru intreaga viata profesionala, aici “se toarna fundatia” si implicit, aici trebuie lucrat. Daca fundatia e buna, “casa” care se va ridica undeva pana pe la 30 de ani va arata bine, pentru ca dupa aceea e mai greu sa o schimbi, in principiu nu mai poti lucra decat “la finisaje”.

Am avut pana acum numai surprize placute in discutiile mele cu studentii sau cu liceenii. M-am reintors la ASE (locul in care mi-am terminat si eu studiile), apoi am fost la Universitate, in cadrul Saptamanii Masteratelor, si am vazut fete interesate, am primit intrebari inteligente si am interactionat cu oameni foarte pasionati de ideile pe care le au. Mi-a facut placere sa vad ca acest proiect va fi primit cu bucurie, pentru ca vreau ca ceea ce voi impartasi – uneori alaturi de invitatii mei – sa fie valoros si sa ii ajute cu adevarat pe participanti.

Va promit discutii interactive, multe insight-uri utile si profesionisti importanti.

Va astept la prima intalnire, marti, 9 aprilie 2013, in sala 305 a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. Tema discutiei este”Life Management sau cum sa pasesti cu dreptul in cariera”.