Un sistem nu se reformeaza singur, este necesar a se pune presiune pe el – Interviu cu Octavian Badescu

Singura maniera eficienta de a reforma un sistem cancerizat este limitarea finantarii sale. Altfel, bugetele administratiilor locale si centrale au mari sanse sa ajunga pe mainile unor oportunisti, sustine antreprenorul Octavian Badescu, care s-a alaturat recent Partidului Miscarea Liberala.

Acesta sustine ca avem de-a face cu un “stat resursofag”, cu un sistem bolnav, care nu se poate reforma singur, fara presiunea contribuabililor, care se poate exercita cel mai eficient prin vot, la alegerile locale din luna iunie.

In continuarea interviului acordat Ziare.com, Octavian Badescu vorbeste despre cum se pot obtine rezultate maxime cu eforturi minime in administratia publica, din perspectiva unui manager de succes, ca alternativa la “totalitarismul comunist si saracia generalizata” care vor continua sa se instaleze, daca nu se schimba ceva cat mai repede.

Citeste si prima parte a interviului cu Octavian Badescu: Mai putin stat. Oamenii stiu mai bine ce sa faca cu resursele lor
Sunteti printre cei cu sanse sa fie nominalizati, din partea Miscarii Liberale, pentru a candida la Primaria Bucurestiului. Sunteti, in acelasi timp, un antreprenor de succes, pasionat de ceea ce face. De ce ati lasa ceva ce merge, va place, va aduce satisfactii si bunastare, pentru a prelua o functie in administratie? Spuneati, intr-un alt interviu, ca nu dati inapoi in fata riscurilor, dar in deciziile pe care le luati preferati ca avantajele sa domine riscurile. Daca ati face o analiza a deciziei dvs de a candida la Primaria Bucurestiului, care considerati ca sunt riscurile si care sunt avantajele la care va expuneti?

Pentru a inlatura speculatiile, trebuie spus ca – foarte probabil – nu voi candida acum la Primarie.

Pe de-o parte, in urma cu cateva saptamani am acceptat aceasta misiune de a fi membru intr-un Consiliu de Administratie al unei mari companii de stat, care produce inclusiv energie termica pentru aproape tot Bucurestiul.

Avem de-a face cu o problematica complexa acolo, dupa cum bine se cunoaste si nu e cazul ca anumite abordari din aceasta postura ale subsemnatului sa fie teoretic sub dubiul unei eventuale subiectivitatii generate de vreun interes politic.

Rolul membrilor C.A. este sa reprezinte interesele actionarilor, mai precis si in speta – maximizarea valorii companiei, binele ei, aceasta este raspunderea noastra.

Citeste tot articolul AICI